21 sept 2022

Alltså Lycka

Såg på TV för någon dag sedan att de frågade folk på stan om de skulle bli lyckliga av att få mer pengar.  Många svarade "O ja jag skulle bli så mycket lyckligare, då kan jag köpa mer och göra något mer av vardagen" eller "Nja jo jag skulle bli lycklig" Någon svarade nej men det var inte många som svarade så.
Då frågar jag mig, vad är lycka?
Lycka för mig är att få vara frisk, att mina nära och kära får vara friska, att jag har tak över huvudet, mat på bordet, hela rena kläder, (om än gamla  :-D ), att ta på mig.
Så, skulle jag bli lyckligare om jag t.ex fick 3000 kr mer efter skatt i pension varje månad?
Nej jag skulle inte bli lyckligare för mer pengar, men däremot så skulle jag bli GLAD för att jag skulle kunna betala av mitt lån tidigare, jag skulle kunna köpa en liten liten extra present till mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn, Jag skulle kunna ge lite mer till barncancerfonden, jag skulle unnat mig lite mer av det som intresserar mig.

SÅ, blir jag lyckligare av mer pengar? NEJ det blir jag inte, men jag blir gladare av det som de för med sig.
Lycka kan man inte köpa. 

  <3  28 januari 2021

Ja nu har vi gått in i ett nytt år och har sagt adjö till det som är borta Det blir nog inte så stor skillnad mot hur de andra åren varit. I två år har Coronan haft sitt grepp om hela världen och den ger sig tydligen inte för mutation efter mutation bara fortsätter.  Ryssen som är på gränsen till att ta Ukraina står på Putins agenda. Det är bara skit, men vad gör man, det enda som håller mig uppe är att jag lever mitt liv och gör så gott jag kan för att inte oroa mig för mycket och istället se positivt på vad livet ger.
Jag är glad att mina nära och kära får vara friska och att de ser ljust på sin framtid. Var dag har sitt och det får jag ta vara på, om det sen bara är att sitta i fåtöljen och glo på TV så är det bra nog men för det mesta är jag kreativ och har hela tiden något att göra.
Ja det var detta för denna gången inte så positivt kanske men så kan det också bli  ;-)  
Men till nästa gång så säger jag bara "Var rädda om er" så får vi se när jag dyker upp här nästa gång.

  @-}-- 

Att ta en dag i sänder är vad jag gör nu. 

Idag är det 13 dec och Lucia är ute på sin vandring. Tiden går fort och snart är det julafton.

Under denna rubriken kommer jag att skriva ner mina tankar eller vad som hänt under tiden som gått sedan sist jag skrev här. Det blir inte varje dag, det är säkert, jag kan inte ens lova mig själv det, men någon gång då och då. Så fyller jag på de andra sidorna också när det finns något som är aktuellt.

  @-}--